Gordon, tagadhatatlanul nem csak az Egyesült Királyság, de a világ egyik leghíresebb séfje.
Bár a Hell’s Kitchen TV műsor producereinek köszönhetően a rossz modoráról vált ismerté, valójában az igazi népszerűségét nem ennek a műsornak, hanem a gasztronómiában szerzett számos díjának és a tucatnyi magas színvonalat képviselő éttermének köszönheti.
A való életben egy maximalizmust megkövetelő, nagyon komoly szakmai tudással bíró séf, akinek a csapatában dolgozni felemelő érzés. Persze egy ilyen konyha nagyon komoly fizikai megterhelést igényel, nem ritkán heti 80-90 órát kell dolgozni a siker érdekében. Ha elég kitartóak vagyunk, és nem hullunk ki a fluktuáció során, szinte biztosak lehetünk benne, hogy nem marad el a megérdemelt jutalmunk: egy profi konyha nélkülözhetetlen részévé válunk, ami tele van ambícióval, folyton az újabbnál újabb technológiákon dolgozik és a gasztronómia csúcsára tör.
Ha valamit megtanultam itt, akkor az az, hogy mennyire fontos a szakmai tudás a rendszerben való gondolkodás és az ambíció.
Nem csak a cukrászatban, de az életben is kitűnően hasznosítható egy ilyen profi konyhán szerzett tapasztalat.