Jason Atherton, a példakép
Jason Atherton
Fotó: https://citysociallondon.com/

Jason Atherton, Gordon Ramsay Maze nevű, Michelin-csillagos éttermének volt a vezető séfje, de 2011-ben megnyitotta első saját éttermét, ami hamarosan szintén megkapta a Michelin csillagot és az ezt követő években számos más Michelin csillagot elnyert éttermeket nyitott az Egyesült Királyságban és az Egyesült Arab Emirátusokban.

Személy szerint a 42-es toronyépület 24. emeletén lévő City Social étteremben volt alkalmam megismerkedni vele, ahol nagyon sok soufflét sütöttünk együtt. Ellentétben más séfekkel, Atherton nagyon jól értett a desszertekhez is, a különleges ázsiai fúziókat a philippin feleségének köszönhetően csak úgy kirázta a kisujjából.

Nem lehetek elég hálás azért amit tőle tanultam, nem csak a desszertekről, de a vendéglátásról általában. Ő tanított meg arra, mennyire fontos a kollégáimra odafigyelni, hogy a legjobbat hozhassam ki belőlük, hogy mindig tiszteljem a beszerzőimet, és nem csak azért, hogy a legjobb minőségű alapanyagokhoz juthassak, valamint megtanította, hogy a siker nem csak a jó konyhán, hanem a vendégeim szeretetén is múlik. Szívesen gondolok vissza a szépen növekvő soufflékra, az aranyló tarte tatinokra és Athertonra, aki mindig is egy példakép lesz számomra.