Callebaut, a belga csokoládé

A Callebaut egy belga csokoládé, amelyet évtizedek óta használnak az ínyencek és a kulináris szakemberek. Az ok nem más, mint a jellegzetes, csodálatos íz és a könnyű kezelhetőség.

Érdekesség, hogy a családi vállalkozás sörgyártásról állt át csokoládégyártásra az 1910-es években, és a mai napig abban a gyárban készül a desszert, ahol anno az alkoholos frissítő is.

Kezdetekben 5kg-os, hatalmas tömböket gyártottak, de rájöttek, hogy apró darabokban a csokoládé sokkal könnyebben temperálódik, kezelhetőbb. Így „születtek meg” a csokicseppek, és majdnem ezzel egy időben megnyitották a világ első Callebaut csokoládéakadémiáját, egy oktatási központot csokoládéval foglalkozó szakembereknek.

Az Ann Marie Cukrászatban használt W2-es csokoládét a második világháború után kezdte gyártani a Callebaut. Népszerűségét pedig a benne található kakaó szemcseméretének köszönheti, ami kisebb, mint az ízlelőbimbók közti távolság és ezért még krémesebbnek, lágyabbnak érezzük, mint az átlagos csokoládét.

És ha már kakaó… Fontos megemlíteni, hogy a süteményeinkben használt kakaó – mely Barry fantázianévre hallgat – a Callebaut cégcsoportnak a francia ágáról származik és világszerte elismert cukrászok használják nap mint nap. A 22-24 százalékos, extra brut kakaó egyszerűen varázslatosabbá teszi a desszerteket.