Az AA Rosette, az ötvenes évek óta elterjedt minősítés az Egyesült Királyságban.
A Rosette megszerzésének sikere egyetlen látogatáson alapuló pillanatkép értékelése az étteremben vagy szállodában. Lényegében a teljes étkezést – beleértve a kiegészítő elemeket is (pl: felszolgálás) – értékelik. Az egész országban az éttermek 10 %-a olyan színvonalú, amely 1 rozetta vagy annál magasabb kategóriájú. A 10%-nak viszont csak 10%a az ami 3 rozettet vagy annál magasabb értékelést kap. A minősítés megszerzésében elengedhetetlen a minőségi alapanyagok, az időzítés, az ízkombináció, az intuitív kiszolgálás és a jól megválogatott borlap.
Ezek az éttermek intenzív ambíciót, kiválóság iránti szenvedélyt, kiváló technikai készségeket és figyelemreméltó következetességet mutatnak a gasztronómia iránt.
A kulináris hagyományokat tovább fejlesztve ötvözik a modern technológiákkal. Ha egy séf megkapta a 3-5 rozettet és elhagyja az éttermet a díjat felfüggesztik. AA Rosette díjat és a 3 Rosette értékelést, a csapattal együtt, mint főcukrász sikerült elnyernem.