Napi kínálatunk

Sütemények

CITROM TART

Citrom tart

A vajas, omlós tészta találkozása a friss, amalfi gyümölcsből készült, sült citromkrémmel. A tart tetejét ropogós meringueel és zamatos gyümölcsökkel díszítjük. A kifinomult megjelenésnek köszönhetően az ünnepi asztalon is megállja a helyét.
Nem csak szelet sütemény, igény szerint rendelhető egészben is.

A tart a pite továbbfejlesztett változata, mely sok-sok vajjal készült, omlós tésztaalapon nyugvó süteményt jelent.
Napjainkban a habcsókos citrom tart Angliában örvend a legnagyobb népszerűségnek, de megalkotásának helyszíne nem a szigetország. Először ugyanis a 16. század közepén készítették el a süteményt, Olaszország területén. A hagyományokhoz híven – melyre az Ann Marie Cukrászatban is sokat adunk – a tartot igyekszünk mi is amalfi citromból készíteni.

FRANGIPANE TART

Frangipane tart

A vajas tésztaalapot egy édes mandulakrém fedi, melyet egy ínycsiklandó fehércsokis, áfonyás réteg követ. A süteményt friss áfonyákkal és liofilizált málnával „koronázzuk”. A népszerű konyhatechnikai módszer garantálja, hogy a gyümölcsnek mind az illatát, mind az ízét változatlanul élvezhetik az ügyfelek. A tart íze mellett a megjelenése is kitűnő, épp ezért akár egy ünnepi asztalon is jól mutat.
A tart megvásárolható szeletben, de rendelhető egészben is.

A Frangipane tartot szokás szerint vízkeresztkor készítették a francia királyi udvarban. A feljebbvaló szakácsa – úgy tartják - mindig elrejtett a süteményben egyetlen egy babszemet. Az, aki megtalálta ezt az apró kincset, azt a következő évben „királynak” vagy „királynőnek” koronázták.

A tart a pite továbbfejlesztett változata, mely sok-sok vajjal készült, omlós tésztaalapon nyugvó süteményt jelent.
Napjainkban a habcsókos citrom tart Angliában örvend a legnagyobb népszerűségnek, de megalkotásának helyszíne nem a szigetország. Először ugyanis a 16. század közepén készítették el a süteményt, Olaszország területén. A hagyományokhoz híven – melyre az Ann Marie Cukrászatban is sokat adunk – a tartot igyekszünk mi is amalfi citromból készíteni.

A Frangipane tartot szokás szerint vízkeresztkor készítették a francia királyi udvarban. A feljebbvaló szakácsa – úgy tartják - mindig elrejtett a süteményben egyetlen egy babszemet. Az, aki megtalálta ezt az apró kincset, azt a következő évben „királynak” vagy „királynőnek” koronázták.

Pisztáciás-étcsokis

A néhbár natur pisztáciájából készült pisztácia mousse egy étcsokoládés golyót rejt közepében, kakaós piskótán nyugodva. Szép, fényes csokoládéglézzel borítjuk és egy roppanós csokitollal koronázzuk meg. Kihagyhatatlan élmény.

New Yorkban, 1872-ben a francia, lágy sajt újraalkotásának módját keresve, véletlenül találták fel a krémsajtot. Ettől a naptól számítjuk a modern sajttorta korszakát, amelyet kétféle módon készítenek: sütve, vagy sütés nélkül. Azóta minden nemzetnek megvan a saját változata (ázsiai, afrikai, spanyol, olasz) és mindegyik másféleképpen csodálatos.
Az Ann Marie Cukrászatban a dél-afrikai változatot készítjük, amelynek fő alkotóeleme a könnyű, tejszínhabos Philadelphia krémsajt.

Epres-kókuszos szív

Ezt a süteményünket laktóz és gluténmentesen készítettük el. Mandulás piskótából, könnyű kókuszos-lime-os mousse-ből és eper betétből tevődik össze, amit epres vaníliás glézzel borítottunk. Csodás rózsaszín cukiság és nagyon könnyű kis desszert.

A Paris-Brest egy klasszikus, francia édesség, amelyet először a Paris és Brest között megrendezett Tour de France elődjének számító kerékpárversenyre készítettek el. A sütemény formája a kerékpár kerekét szimbolizálja.

A néhbár natur pisztáciája nagy gondossággal válogatott, pörkölt pisztáciából készült. Élelmiszer adalékanyagot,
így szinezéket és tartósítószert sem tartalmaz. Tökéletes választás cukrászatunk süteményeibe.

Fontosnak tartjuk, hogy cukrászatunkban olyan édességeket is kínáljunk, ami laktóz és gluténmentes változatban is elérhető.

GESZTENYÉS MEGGYES

Ropogós linzeralapon könnyed, gesztenyés-rumos mousse krém és meggydarabok. Igazán harmonikus páros ebben a modern desszertben. A szeletet dekoratív bársony köntös borítja, amely elegáns külsőt kölcsönöz a süteménynek. Klasszikus ízek letisztult formában.

New Yorkban, 1872-ben a francia, lágy sajt újraalkotásának módját keresve, véletlenül találták fel a krémsajtot. Ettől a naptól számítjuk a modern sajttorta korszakát, amelyet kétféle módon készítenek: sütve, vagy sütés nélkül. Azóta minden nemzetnek megvan a saját változata (ázsiai, afrikai, spanyol, olasz) és mindegyik másféleképpen csodálatos.
Az Ann Marie Cukrászatban a dél-afrikai változatot készítjük, amelynek fő alkotóeleme a könnyű, tejszínhabos Philadelphia krémsajt.

Répa torta

A tengerentúlon a Pillsbury Baking Company munkatársai ismerték fel elsőként, hogy a tápláló és vitamindús sárgarépából akár sütemény is készíthető. Természetesen a ma már mindenki számára elérhető répa torta nálunk is nagy népszerűségnek örvend.

A Paris-Brest egy klasszikus, francia édesség, amelyet először a Paris és Brest között megrendezett Tour de France elődjének számító kerékpárversenyre készítettek el. A sütemény formája a kerékpár kerekét szimbolizálja.

A Callebaut Gold fehér csokoládé karamell ízesítéssel a belga csokoládéművészet csúcsa, amely különleges ízélményt kínál minden édességhez. Ez a csokoládé különleges, aranyszínű tónusával és lágyan édes, enyhén sós karamell ízvilágával kiemelkedik a hagyományos fehér csokoládék közül.

Érdekesség, hogy a répa torta kizárólag az elit kiváltsága volt, mivel a hozzávalók akkoriban hiánycikknek számítottak. Állítólag még maga George Washington is gyakran répatortát szolgált fel desszertként a társasági összejövetelek alkalmával.

Epres sajttorta

Egy praktikus, zárt üvegben kapható, nyári pohárdesszert. Az alapja a vajas zabkeksz, melyre epres Philadelphia krémsajt, eperzselé és friss gyümölcs kerül. A kis csatosüvegnek köszönhetően ajánljuk a rohanó hétköznapokra, kertipartikra, rendezvényre. Bárhol, bármikor könnyen fogyasztható, csak le kell venni az üveg tetejét és már lehet is kanalazni!

New Yorkban, 1872-ben a francia, lágy sajt újraalkotásának módját keresve, véletlenül találták fel a krémsajtot. Ettől a naptól számítjuk a modern sajttorta korszakát, amelyet kétféle módon készítenek: sütve, vagy sütés nélkül. Azóta minden nemzetnek megvan a saját változata (ázsiai, afrikai, spanyol, olasz) és mindegyik másféleképpen csodálatos.
Az Ann Marie Cukrászatban a dél-afrikai változatot készítjük, amelynek fő alkotóeleme a könnyű, tejszínhabos Philadelphia krémsajt.

PARIS-BREST

Paris-Brest

Csábító, karika formájú cukrászsütemény, melyet vízszintesen félbe vágunk és pralinékrémmel töltünk meg. Az ínycsiklandó égetett tésztára ezután mandula szeletek kerülnek, melyek jól harmonizálnak a pralinéval.

A Paris-Brest egy klasszikus, francia édesség, amelyet először a Paris és Brest között megrendezett Tour de France elődjének számító kerékpárversenyre készítettek el. A sütemény formája a kerékpár kerekét szimbolizálja.

New Yorkban, 1872-ben a francia, lágy sajt újraalkotásának módját keresve, véletlenül találták fel a krémsajtot. Ettől a naptól számítjuk a modern sajttorta korszakát, amelyet kétféle módon készítenek: sütve, vagy sütés nélkül. Azóta minden nemzetnek megvan a saját változata (ázsiai, afrikai, spanyol, olasz) és mindegyik másféleképpen csodálatos.
Az Ann Marie Cukrászatban a dél-afrikai változatot készítjük, amelynek fő alkotóeleme a könnyű, tejszínhabos Philadelphia krémsajt.

A Paris-Brest egy klasszikus, francia édesség, amelyet először a Paris és Brest között megrendezett Tour de France elődjének számító kerékpárversenyre készítettek el. A sütemény formája a kerékpár kerekét szimbolizálja.

PANNA COTTA

Panna Cotta

Ann Marie minden mentes panna cotta desszertje aroy kókusztejből készül lime és vanília felhasználásával. Az édesség közepén a gyümölcsös ízért a mangó réteg felel, a pontot az „i”-re pedig a pirított kókuszchipsz a teszi fel a pohárkrém tetején. A zárt üvegben kapható édességet az ételallergiás vendégek is bátran fogyaszthatják, de a praktikus kiszerelésnek köszönhetően ajánljuk rendezvényekre, kertipartikra, vagy akár a rohanó hétköznapokra is. Csak le kell venni az üveg tetejét, és már lehet is kanalazni!

Panna cottát Piedmontban (Olaszország) készítették el először. A desszert sikerét bizonyítja, hogy kiemelt népszerűségnek örvend az egész világon, sőt a legkedveltebb olasz édességként tartják számon. Nevét a legfontosabb alkotóeleméről kapta, a panna cotta főzött tejszínről, melyet zselatinnal kevernek ki, és alaposan kihűtenek fogyasztás előtt.

Brownie

A brownie alapja a már-már keserű, mégis hihetetlenül finom, 54%-os étcsokoládé.
Ami még az „üstbe” kerül: sok vaj, barna cukor és egy kevés liszt. A süteményt egy könnyű csokoládéhabbal borítjuk, melyre liofilizált gyümölcsök, ropogós magvak és csokoládé pasztilla kerül. Így mind állagban, mind ízben gazdag lesz a desszert.

A brownie egy klasszikus, amerikai desszert, melyet gyakran tálalnak fagylalttal és magvakkal. A csokoládé imádók kedvenc süteményét először 1893-ban készítették el, méghozzá a Chicago városi Palmer House Hotelban, ahol a mai napig is az eredeti receptet veszik elő, ha valaki ezt a népszerű édességet készítik.

Panna cottát Piedmontban (Olaszország) készítették el először. A desszert sikerét bizonyítja, hogy kiemelt népszerűségnek örvend az egész világon, sőt a legkedveltebb olasz édességként tartják számon. Nevét a legfontosabb alkotóeleméről kapta, a panna cotta főzött tejszínről, melyet zselatinnal kevernek ki, és alaposan kihűtenek fogyasztás előtt.

A brownie egy klasszikus, amerikai desszert, melyet gyakran tálalnak fagylalttal és magvakkal. A csokoládé imádók kedvenc süteményét először 1893-ban készítették el, méghozzá a Chicago városi Palmer House Hotelban, ahol a mai napig is az eredeti receptet veszik elő, ha valaki ezt a népszerű édességet készítik.

PAVLOVA

Pavlova

A sütemény alapja a meringue (színes habcsók), melyet lágy vaníliás tejszínnel töltünk meg és gyümölcsszósszal, valamint friss gyümölcsökkel borítunk be. Kívül ropogós, belül puha, tehát maga a tökély!

Anna Pavlova, orosz balerina tiszteletére nevezték el pavlovának a süteményt, amelyet egy új-zélandi séf készített. A történet szerint a szakácsmestert a balerina tütüje ihlette meg készítés közben, így alakult ki a habcsók „szoknya”.
Anna egyébként olyannyira népszerű volt, hogy az amerikaiak fagylaltot, a franciák békacombot, a hollandok pedig tulipánt neveztek el róla.

Datolya karamell

Egy szaftos piskóta finomra vágott datolyával, amit barna cukorból készített karamellmousse-szal töltünk meg. Megunhatatlan finomság.
Egy csipetnyi történet:

A mousse – mely alapvetően a francia konyha találmánya - a krémektől eltérően egy könnyed, légies állagot ad a süteményeknek, így azok is nagy kedvvel fogyasztják, akik egyébként nem édesszájúak.
Érdekesség, hogy a datolya karamell – amely szintén mousse-szal készül - eredetileg Új-Zélandról származik, mégis leginkább a britek körében örvend nagy népszerűségnek. Klasszikus, vasárnapi desszert a szigetországban.

Anna Pavlova, orosz balerina tiszteletére nevezték el pavlovának a süteményt, amelyet egy új-zélandi séf készített. A történet szerint a szakácsmestert a balerina tütüje ihlette meg készítés közben, így alakult ki a habcsók „szoknya”.
Anna egyébként olyannyira népszerű volt, hogy az amerikaiak fagylaltot, a franciák békacombot, a hollandok pedig tulipánt neveztek el róla.

A mousse – mely alapvetően a francia konyha találmánya - a krémektől eltérően egy könnyed, légies állagot ad a süteményeknek, így azok is nagy kedvvel fogyasztják, akik egyébként nem édesszájúak.
Érdekesség, hogy a datolya karamell – amely szintén mousse-szal készül - eredetileg Új-Zélandról származik, mégis leginkább a britek körében örvend nagy népszerűségnek. Klasszikus, vasárnapi desszert a szigetországban.

Tiramisu

Cukrászdánkban a tiramisut manner piskótából készítjük, melyet gazdag ízvilágú, amarettós kávéba áztatunk. A desszertet friss mascarponéval készítjük és extra minőségű kakaóval bolondítjuk. Édes bűnbeesés a mindennapokban, melyet akár magaddal is vihetsz, hiszen zárt üvegben kapod kézhez. Rendezvényekre is jó választás!

A tiramisu azt jelenti: Dobj fel!, ami a kávé élénkítő koffeintartalmára és a kakaó energetizáló hatására utal. Viszonylag új desszertről van szó: Trevisoban 1969-ben készítették el először.

PASSIÓ-LIME SZELET

Passió-lime szelet

Egy könnyű, nyári hangulatú limeos piskóta, üdítő passiógyümölcsös-fehércsokis mousse-szal, mangós passió glézzel és roppanós csokoládéval a tetején. Az illata aromás, az íze pedig enyhén savanykás, egzotikus. Igazi ínyencség!

A Dél-Amerikában őshonos passiógyümölcs nevének vallásos szimbolikája van, de a passió szenvedélyt is jelenthet... Ki tudja? Mindenesetre, mi rajongunk érte.

A tiramisu azt jelenti: Dobj fel!, ami a kávé élénkítő koffeintartalmára és a kakaó energetizáló hatására utal. Viszonylag új desszertről van szó: Trevisoban 1969-ben készítették el először.

A Dél-Amerikában őshonos passiógyümölcs nevének vallásos szimbolikája van, de a passió szenvedélyt is jelenthet... Ki tudja? Mindenesetre, mi rajongunk érte.

Csokis kaspó

A málna és a csokoládé kiegészíti egymást ebben a különleges, egyedi desszertben. A magas kakaótartalmú (54%-os) csokoládéból készült, könnyű mousse egy málnás-limeos belsőt takar, kívül pedig egy omlós morzsa gyönyörködteti a szemet. A látványos pohárkrémet rendhagyó módon egy kis kaspóból kanalazhatják ki vendégeink. Mókás és finom egyszerre!

Az Ann Marie Cukrászatban népszerűek a nem szokványos formák és tálalási módszerek. Ezért is volt kézenfekvő, hogy ezt a málna-csokoládé klasszikus párosítást közel sem klasszikusan jelenítünk meg.

MACARON

Macaron

Kifinomult és gyönyörű. A mandulás habcsókokat különös gondossággal sütjük, hogy mind a szemnek, mind az ízlelőbimbóknak kedvezzenek az édes falatok. A krémes töltelék minden esetben érdekes, eredeti és ínycsiklandó fúziót eredményez. Az Ann Marie Cukrászatban 5, illetve 10 darabos csomagolásban kaphatóak a macaronok. Az ízek változóak, így érdemes érdeklődni vásárlás előtt a választékkal kapcsolatban.

A macaron története nagy valószínűséggel a Perzsa-öbölből eredeztethető, de népszerűvé először Velencében vált, a 15. században. Franciaországban azután terjedt el, hogy Medici Katalin saját szakácsaival macaront készíttetett 1533-ban megtartott menyegzőjére.
Napjaink legnépszerűbb macaron készítője Pierre Hermé.

Macaron kínálatunk folyamatosan változik, ezért kérünk, a különböző ízek allergéninformációiról érdeklődjön cukrászatunkban.

Az Ann Marie Cukrászatban népszerűek a nem szokványos formák és tálalási módszerek. Ezért is volt kézenfekvő, hogy ezt a málna-csokoládé klasszikus párosítást közel sem klasszikusan jelenítünk meg.

A macaron története nagy valószínűséggel a Perzsa-öbölből eredeztethető, de népszerűvé először Velencében vált, a 15. században. Franciaországban azután terjedt el, hogy Medici Katalin saját szakácsaival macaront készíttetett 1533-ban megtartott menyegzőjére.
Napjaink legnépszerűbb macaron készítője Pierre Hermé.

Macaron kínálatunk folyamatosan változik, ezért kérünk, a különböző ízek allergéninformációiról érdeklődjön cukrászatunkban.

Valami sós

FETÁS, ASZALT PARADICSOMOS POGÁCSA

Fetás, aszalt paradicsomos Pogácsa

Remekül harmonizáló, mediterrán ízek, egy klasszikus, sós süteményben. A feta és az aszalt paradicsom nem hivalkodó, mégis különlegessé teszik ezt a hazánkban igencsak kedvelt pogácsát.

FETÁS, ASZALT PARADICSOMOS POGÁCSA

Tökmagos pogácsa

Egy bevált recept, a klasszikus, megszokott ízek rajongóinak és persze a tökmag szerelmeseinek. A sós sütemény enyhén zöld színét a felhasznált tökmagliszt adja, a fekete szezámmag pedig mind íz, mind küllem tekintetében harmóniában áll a többi összetevővel ebben finom pogácsában.

Édes ajándékok

MACARON VÁLOGATÁS

Macaron válogatás

5 db-os kiszerelés

A mandulás habcsókokat különös gondossággal sütjük, hogy mind a szemnek, mind az ízlelőbimbóknak kedvezzenek az édes falatok. A krémes töltelék minden esetben érdekes, eredeti és ínycsiklandó fúziót eredményez. Üzletünkben kedvedre válogathatsz aktuális kínálatunkból, melyek között mindig ott leled a csokoládé, az eper és a pisztácia ízű macaronokat.

Az 5 darabos kiszerelést elegáns díszdobozban kapod kézhez, így ajándékként is tökéletesen megállja a helyét.
Lepd meg vele szeretteidet, barátaidat!

Macaron kínálatunk folyamatosan változik, ezért kérünk, a különböző ízek allergéninformációiról érdeklődjön cukrászatunkban.

MACARON VÁLOGATÁS

Macaron válogatás

10 db-os kiszerelés

A mandulás habcsókokat különös gondossággal sütjük, hogy mind a szemnek, mind az ízlelőbimbóknak kedvezzenek az édes falatok. A krémes töltelék minden esetben érdekes, eredeti és ínycsiklandó fúziót eredményez. Üzletünkben kedvedre válogathatsz aktuális kínálatunkból, melyek között mindig ott leled a csokoládé, az eper és a pisztácia ízű macaronokat.

A 10 darabos kiszerelést elegáns díszdobozban kapod kézhez, így ajándékként is tökéletesen megállja a helyét.
Lepd meg vele szeretteidet, barátaidat!

Macaron kínálatunk folyamatosan változik, ezért kérünk, a különböző ízek allergéninformációiról érdeklődjön cukrászatunkban.

Macaron kínálatunk folyamatosan változik, ezért kérünk, a különböző ízek allergéninformációiról érdeklődjön cukrászatunkban.

Macaron kínálatunk folyamatosan változik, ezért kérünk, a különböző ízek allergéninformációiról érdeklődjön cukrászatunkban.